Руслан Степура

10.08.2014

Кандидату-свободівцю Руслану Степурі радять «боятися ночі»



«Бійся ночі!» – саме так закінчилась нещодавно розмова кандидата у народні депутати по 102-му виборчому округу свободівця Руслана Степури з людьми з охорони іншого кандидата – скандально відомого колишнього секретаря Київради Олеся Довгого.
За словами голови Світловодської райдержадміністрації Руслана Степури, під час розмови з молодиками, частина яких назвала себе активістами «Спільної справи», що прибули підтримати на виборах Олеся Довгого, ті звинуватили його й місцевих свободівців у тому, що вони нібито заважають Олесю Довгому вести агітацію та проводити зустрічі з виборцями на території округу й запропонували працювати «по-чесному». Коли ж Руслан Степура запитав: «По-чесному – це не звертати уваги на той «бєспрєдєл», який влаштувала команда Олеся Довгого в окрузі, ще до офіційного початку виборчих перегонів почавши займатися масовим підкупом виборців, шантажем і залякуванням незгодних?» – на його адресу й полетіли звинувачення та погрози.     
Як сотнику свободівської Кіровоградської сотні Самооборони Майдану, що була одним з найдієвіших загонів під час Революції Гідності в Києві та її продовження на теренах Кіровоградщини, було образливо чути, що він і його побратими-свободівці нібито пасли на Майдані задніх, а справжніми майданівцями якраз є саме вони – активісти «Спільної справи». Але сперечатися з самозванцями сотник не став. Лише спитав наостанок: «Якщо ви справжні майданівці, то як ви можете підтримувати на виборах ставленика колишнього бандитського  режиму Олеся Довгого, який обкрадав Київ і всю країну в обнімку з Януковичем?» Після цього й пролунала на його адресу погроза: «Бійся ночі!»
Враховуючи ситуацію, яка склалася на сьогодні в окрузі, ці слова не є порожнім звуком. За словами Руслана Степури, для виконання специфічних завдань на території округу штабом Олеся Довгого створено «групу підтримки» особливого призначення, зокрема в особі завезених з Києва й розміщених на одній з баз відпочинку бойовиків, які й називають себе активістами «Спільної справи», а насправді є банальними «тітушками». Вкупі з найнятими для охорони київського кандидата «місцевими кадрами» з так званої Самооборони вони складають чималий бойовий загін, здатний на будь-які силові дії. Якими саме можуть бути ці дії, застосовані в залежності від перебігу виборчої кампанії, особливо якщо ситуація складатиметься не на користь Олеся Довгого, приміром, під час самого голосування та підрахунку голосів, залишається тільки здогадуватись. Принаймні один випадок розправи з неугодним, який пов’язують саме з цією групою, на території округу вже є. Внаслідок нічного нападу, вчиненого 22 вересня в Світловодську на журналіста одного з виборчих штабів, потерпілий з переломами рук потрапив до лікарні. Факт нападу зафіксовано, до речі, у міськрайонному відділі міліції.
Спроба залякати кандидата-свободівця є не випадковою, адже Руслана Степуру як діючого голову Світловодської РДА та місцевих активістів Всеукраїнського об’єднання «Свобода», яке він представляє, можна вважати чи не єдиною організованою силою, здатною протистояти тому свавіллю, що тільки починають чинити в окрузі Олесь Довгий та його спільники з виборчих штабів інших кандидатів від колишнього бандитського режиму.  На думку Руслана Степури, дана погроза, озвучена одним із охоронців, що зустріли його біля входу до РДА, є нічим іншим, як зухвалим викликом режиму, кинутим не лише йому особисто як учаснику Революції Гідності та кандидату-свободівцю на майбутніх виборах, а й усім, хто прагнув  докорінних змін у державі. А відтак маємо всі разом відповісти на це своїм рішучим «Ні!» бандитському режиму, проголосувавши за кандидата від Української Революції Гідності!
Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар